Recuperar punts carnet

Informació sobre la recuperació del carnet

Aquí resolem els teus dubtes sobre com recuperar punts del carnet


Com saber els punts del carnet?
Saber quants punts del permís de conduir tens és molt senzill. No obstant això, solament podràs consultar-los si estàs inclòs en el Registre de Conductors i Infractors de la Direcció general de trànsit (DGT). Si estàs registrat, tens diverses opcions per consultar els teus punts a la pàgina oficial de la DGT. Aquestes opcions són les següents:

 1. Per mitjà del teu certificat digital o DNI, sempre que aquest sigui electrònic.
 2. Per mitjà d’un usuari i contrasenya si estàs donat d’alta.
 3. Per mitjà de la identificació de cl@ve.

Per mitjà d’aquestes vies, no solament podràs saber quants punts del permís de conduir tens, també podràs conèixer les sancions que t’han portat a la pèrdua del permís de conduir, o de punts del permís de conduir

Com recuperar punts del permís de conduir?
Si ets dels conductors que vol recuperar punts del carnet però que no ha perdut tots i segueix mantenint el permís de circulació, pots fer-ho de la següent manera:

 1. Realitzar un curs de recuperació de punts: aquest curs és, en definitiva, un curs de reeducació vial i sensibilització que podràs realitzar una vegada cada dos any o una vegada a l’any si ets un conductor professional, i que et permet recuperar un màxim de 6 punts.
 2. Estar dos anys sense cometre una infracció, o tres anys si la infracció que es va cometre va ser molt greu.


Com funcionen els punts del carnet?
Des del dia 1 de juliol de 2006 el permís de circulació al nostre país es regeix per un sistema de punts. Aquest sistema consisteix a llevar-li punts al conductor, sigui professional o no, per cada infracció comesa. Aquestes infraccions van des de lleus a molt greus, i algunes de les més habituals a Espanya són: l’excés de velocitat, no portar el cinturó, el consum d’alcohol, l’ús del telèfon mòbil i altres dispositius, etcètera.

Cada conductor, en funció de les infraccions que ha comès i dels anys que tingui el permís de conduir disposarà d’un nombre de punts o un altre. .

Quants punts tinc en el permís de conduir?
Si no has comès cap infracció que t’hagi portat a perdre punts del permís de conduir tindràs 15 punts, tret que siguis un conductor novell. Si vols esbrinar quants punts tens, pots fer-ho a través de les eines que la Direcció general de trànsit posa al teu abast. És molt senzill, únicament hauràs d’estar registrat com a conductor en el Registre de Conductors i Infractors de la DGT i disposar d’un certificat digital, d’una cl@ve o d’un usuari i contrasenya. També podràs fer-ho si estàs en possessió d’un document d’identitat digital.

Quants punts té un conductor novell?
Els conductors novells són els conductors que acaben d’obtenir el permís de circulació. Gens més obtenir el permís, els conductors disposen de 8 punts en el permís de conduir, i fins a aconseguir el màxim de punts, és a dir 15, hauran d’estar 8 anys sense cometre cap infracció. No obstant això, l’augment de punts és progressiu. Si als 2 anys d’obtenir el permís de conduir no han comès infraccions les seves 8 punts augmentaran fins a 12, i així successivament. .

Què fer si perds el permís de conduir?
Si t’enfrontes a la pèrdua del permís de conduir per esgotar punts o per una infracció greu i ja has rebut la notificació, hauràs d’obtenir un carnet nou i pots fer-ho de la següent manera:

 1. Realitzar un curs de reeducació vial i sensibilització que tindrà una durada de 24 hores.
 2. Després de passar el termini establert de la pèrdua de permís de conduir (6 mesos per a conductors no professionals i 3 mesos per a conductors professionals) hauràs de presentar-te a un examen teòric sobre els coneixements adquirits durant el curs. Recorda que per poder accedir a aquesta prova teòrica serà necessari apuntar-se en la Prefectura provincial de trànsit.

Quants punts es poden perdre en un dia?
El total de punts que com a conductor pots perdre en un dia és de 8. Est serà el màxim de punts que es poden perdre per acumulació d’infraccions. No obstant això, és possible perdre 12 si comets una infracció considerada molt greu, la qual cosa podria portar-te a la pèrdua del permís de conduir i, per tant, a recuperar el permís de conduir.

Però, quins són les infraccions molt greus? Són aquelles que no són constitutives de delicte, com per exemple: la conducció temerària, estar en possessió d’un inhibidor de radars, conduir amb un vehicle amb la càrrega mal condicionada, etcètera. .

Quan s’aconsegueixen els 15 punts del permís de conduir?
En obtenir el permís de conduir únicament es donen 8 punts. Per obtenir els 15 punts (el màxim de punts del permís de conduir) és necessari esperar 8 anys i no cometre cap infracció. .
Com funciona l’augment de punts fins a obtenir els 15 punts del permís de conduir? Si com a conductor novell panses 2 anys sense cometre una infracció passaràs a tenir 12 punts, si en obtenir aquests 12 punts passes 3 anys més sense cometre una infracció passaràs a tenir 14 punts, i si després d’aquests 7 anys, panses un altre any més sense cometre una infracció passaràs a tenir 15 punts en el carnet. .

Amb quants punts es pot conduir?
La DGT no estableix un mínim de punts per conduir. Mentre tinguis punts en el carnet podràs circular sense cap problema. No obstant això, quan no et quedin punts en el carnet i rebis la notificació ja no podràs agafar cap vehicle. Per aquest motiu, sempre recomanem als conductors, sobretot als conductors professionals, que després de perdre punts en el permís de conduir realitzin un curs per recuperar punts. És la millor forma d’assegurar-se el permís de conduir. .

Quant recuperes els punts del carnet?
Vols saber quan recuperar punts del carnet perquè has comès una infracció i has perdut alguns? Per recuperar punts del permís de conduir és necessari realitzar un curs de recuperació de punts, en el qual podràs obtenir un màxim de 6 punts. No obstant això, des de la DTG et donen una altra opció per recuperar punts permís de conduir. Aquesta opció consisteix en no cometre cap infracció en un període de temps de 2 anys si la teva infracció va ser lleu o en un període de temps de 3 anys si la teva infracció és considerada molt greu.

On recuperar punts carnet conduir?
Recuperar el permís de conduir o recuperar els punts del permís de conduir pots fer-ho al nostre centre de Casp en Plz. Aragó, 1, CP 50700 Casp, Zaragoza
A més, comptem amb més de 30 anys d’experiència i amb la garantia d’organismes públics com el Ministeri de Foment, la Direcció general de trànsit (DGT) i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i amb un equip altament qualificat en el sector del transport i la conducció.

Quants punts es recuperen amb el curs?
Amb el curs de recuperació de punts no pots recuperar tots els punts que vulguis. El màxim de punts possible per recuperar són 6, realitzant el curs de reeducació vial i sensibilització. .
L’altre curs disponible, relacionat amb el sistema de punts del permís de conduir, és per a la recuperació total del permís de circulació. .

Quant costa el curs de recuperació de punts? Hi ha diferents cursos relacionats amb el carnet per punts, i cadascun d’ells té un cost diferent. A continuació et detallem quant costa cada curs, una informació que pots trobar a la pàgina oficial de la Direcció general de trànsit:

 1. Curs de recuperació de punts parcial: el cost total d’aquest curs és de 174,93 euros sense impostos inclosos.
 2. Curs de recuperació de permís o llicència: el cost total del curs és de 329,30 euros sense impostos inclosos.
 3. Cicle formatiu: el cost total del cicle formatiu és de 102, 90 euros sense impostos inclosos.


Quant és el màxim de punts del carnet? El màxim de punts del carnet al que pot aspirar qualsevol conductor és a 15. No obstant això, perquè un conductor tingui 15 punts és necessari que tingui el permís de conduir un mínim de 8 anys i que durant aquest període de temps no hagi comès cap infracció de tràfic. El permís de circulació a Espanya es regeix per un sistema de punts, i per cada infracció (lleu o greu) un conductor perd el nombre de punts corresponent a aquesta infracció. .

Quant temps es triga a recuperar els punts del carnet?
El temps que un conductor tard a recuperar els punts del permís de conduir variarà en funció de la via per la qual els vagi a recuperar. Existeixen dues vies i cadascuna requereix uns temps diferents. T’ho expliquem a continuació:

 1. Si es recuperen els punts del permís de conduir sense realitzar cap curs serà necessari que passin entre 2 i 3 anys sense cometre cap altra infracció.
 2. Si es recuperen els punts realitzant un curs de sensibilització i reeducació vial podràs obtenir un màxim de 6 punts després de realitzar aquest curs.

Quants punts et lleven per alcohol?
Si condueixes sota els efectes de l’alcohol t’enfrontes a una pèrdua de punts i, també a una multa econòmica. La quantitat de punts que pots perdre per conduir sota els efectes de l’alcohol varia en funció de la quantitat d’alcohol en sang que tinguis. Per exemple: entre 0,25 i 0,5 mg/l o entre 0,15 i 0,3 mg/l si ets novella o professional es perd un total de 4 punts. Si se superen aquestes quantitats es perden 6 punts del permís de conduir. No obstant això, per recuperar aquests punts pots realitzar un curs de sensibilització i reeducació vial per alcoholèmia. .

Quants punts perdo per excés de velocitat? ç
L’excés de velocitat és una de les infraccions més freqüents al nostre país. Per aquesta infracció es poden perdre des de 2 fins a 6 punts, en funció de la velocitat amb la qual se circuli. A més, aquesta infracció no solament comporta la pèrdua de punts del carnet, també una sanció econòmica. .
Amb un excés de velocitat considerat greu es poden perdre des de 2 fins a 6 punts, si és considerat molt greu sempre es perden 6 punts i comporta una multa de 600 euros. Si vols saber, en funció dels límits de velocitat, quina velocitat suposa una infracció greu i una molt greu et recomanem que consultis la taula de velocitats de la DGT. .

Quants punts et lleven per anar sense cinturó?
Conduir sense cinturó és una sanció molt comuna tant en conductors de vehicles com en passatgers, i és que, el Reial decret Legislatiu 339/1990, de 2 de març, estableix en l’article 117 que tots els passatgers d’un vehicle han de portar el cinturó cordat a excepció dels nens de 3 anys o menys, els qui han d’anar amb un cadira homologada.
Dit això, et preguntes quants punts et lleven per anar sense cinturó i quin és la multa? Si vas en un vehicle sense cinturó perdràs fins a 3 punts del permís de conduir i podran multar-te amb un import que proper als 200 euros. Si desitges ampliar informació sobre aquesta sanció pots fer-ho en el nostre post sobre aquest tema “Multes per no usar el cinturó de seguretat”.

Quants punts et lleven per usar el mòbil?
Conduir usant el mòbil és una altra de les infraccions més comunes entre els espanyols, i s’inclou dins del grup d’infraccions greus de tràfic, doncs és una pràctica habitual associada a molts riscos, ja que redueix considerablement la capacitat de reacció del conductor.
Respecte a la multa econòmica, rondarà els 200 euros i no solament això, també implicarà la pèrdua de 3 punts del permís de conduir.

Quants punts et treuen per saltar-se un semàfor?
Saltar-se un semàfor en vermell és una altra infracció greu, inclosa per la Direcció general de trànsit en el grup de sancions emeses per no respectar les prioritats de pas d’altres vehicles o vianants, on també s’inclou: no respectar un cedeixi el pas, un stop, un pas de vianants, etcètera.
Aquest tipus d’infraccions comporta la pèrdua de 4 punts del permís de conduir.

 

+info +info
+info +info