Nou col·lapse en les autoescoles de Tarragona: tres mesos per a anar a examen

«Estem fatal. Quan parlo a altres presidents, veig que som la província més afectada d’Espanya, la que està en pitjor situació», admet contundent Carles Oliver, president de la Associació d’Autoescoles de Tarragona. La volta al treball en la nova normalitat, que va arrencar a mitjan juny, ha generat un nou col·lapse en les autoescoles, la qual cosa fa que treure’s el permís de conduir sigui, de moment, més complicat en aquesta època postconfinamiento.

A Tarragona, segons denuncien les autoescoles, els alumnes triguen entre dos mesos i mig i tres –la demora varia en funció de la zona– a acudir a l’examen pràctic, quan l’ideal seria fer-ho en tot just 15 dies. La raó no és exactament la falta d’examinadors, com ha succeït en altres ocasions. «A la província tenim 12 examinadors, que és una xifra adequada, el que ocorre és que no estan treballant com a tals, sinó que estan fent labors d’oficina perquè no hi ha suficients administratius», compte Oliver, que fa comptes: «A la pràctica, hi ha uns cinc examinadors. L’ideal seria tenir set o vuit més, però jo signo deu, ni tan sols demano els 12. El problema és que no hi ha funcionaris, sen van i no se supleixen les places».

Restriccions

Part del sector creu que la situació postconfinamiento s’ha agreujat. «La situació ja era difícil abans, perquè ara ho és més, perquè manca de  personal administratiu. Nosaltres tenim 70 alumnes en bossa, cada deu dies ens assignen sis, i haurien de ser 12 per a anar a examen», compte Carlos Trujillo, vicepresident de l’associació provincial d’autoescoles i director de Erandio, en Torreforta. Trujillo exposa altres motius: «Hi ha menys examinadors però també influeix que fan menys avaluacions per a tenir menys temps d’exposició a causa de la situació sanitària. Tot s’ajunta», compte, en al·lusió a les restriccions de les primeres setmanes, que limitaven el nombre d’alumnes que podien ser examinats per qüestions de precaució.

La situació actual és d’embut. Algunes autoescoles únicament poden enviar a examen a la meitat dels alumnes que estan preparats. Conforme major és el centre, més perjudici: de poder avaluar a 25 aspirants es passa a provar només a 10, en cada cicle d’exàmens. Així, en lloc que puguin anar al pràctic uns 700 alumnes a la província cada setmana, la xifra es queda en uns 300.

D’aquesta manera, grosso modo, cada setmana hi ha 400 persones que es queden sense poder examinar-se, per la qual cosa, després d’una mica més d’un mes de la represa de les proves de circulació, el tap ronda aproximadament els 2.000 aspirants. Oliver denuncia que està en joc la supervivència de molts negocis i que «hi ha autoescoles que «ja s’estan plantejant tancar», a més en un sector, com tants uns altres, molt tocat per la pandèmia i l’aturada obligada en el confinament. La immensa majoria de centres es va haver d’acollir a una regulació temporal d’ocupació. «Encara hi ha autoescoles que estan amb un ERTE. Potser algunes han d’enviar a professors a l’atur perquè no poden donar sortida als alumnes», afegeix Oliver.

El problema de base és que els examinadors han de fer labors d’oficina

Més informacío: