La manca d’examinadors augmenta la llista d’espera

La manca d’examinadors augmenta la llista d’espera per treure el carnet a Tarragona

Després de la vaga de fa un any, la situació continua empitjorant. Ara, els aspirants han d’esperar dos mesos per tornar-se a presentar a examen en cas que suspenguin.

‘Anna’ vol treure el carnet de conduir, però no podrà veure el seu somni complert fins al mes d’octubre. Semblava que un cop desconvocada la vaga dels examinadors, que va omplir les pàgines dels diaris durant l’estiu passat, els aspirants trobarien més facilitats per aconseguir el permís. Però no ha estat així. Les autoescoles tarragonines denuncien la manca d’examinadors a la província i asseguren que aquesta és la causa principal de la llarga llista d’espera que hi ha per treure el carnet.

Actualment, cada professor d’autoescola pot presentar a examen 6 alumnes al mes. En altres comunitats autònomes, la xifra s’eleva a tretze aspirants a la setmana. El greuge comparatiu indigna les autoescoles, que veuen com el seu negoci se’n va en orris. I és que si un alumne suspèn l’examen pràctic, no podrà tornar a presentar-se una altra vegada fins a almenys un mes després.

La situació a Catalunya per falta d’examinadors és greu, però a Tarragona la cosa es complica més encara. Dels onze examinadors registrats a la demarcació -Tarragona, Reus i Tortosa, tres estan alliberats per ser representants sindicals -un el 50% de les hores-, i un altre està pendent d’una resolució judicial que no li permet examinar. Això vol dir que dels onze, solament set exerceixen.

Segons un estudi recent encarregat per la Confederació Nacional d’Autoescoles (CNAE) a una consultora, Tarragona necessitaria 7 examinadors més dels que actualment treballen en la prefectura. D’aquesta manera s’evitarien les demores en les proves de circulació. En teoria, l’organisme disposa de 11 examinadors i serien necessaris 18.

«La situació està arribant a un punt de no retorn. Jo, com a professor, només puc presentar a examen 66 alumnes l’any, tenint en compte que el mes d’agost és inhàbil. No hi ha cap negoci que pugui mantenir-se així », explica Carles Oliver, president de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona, que afegeix que« tots els aspirants paguen la mateixa taxa, però no tots gaudeixen dels mateixos beneficis ». Oliver reconeix que la vaga d’examinadors «dinamitar» la situació, però el problema ve de lluny.

Per la seva banda, Carles Tarragó, vicepresident de l’associació, exemplifica d’aquesta manera el moment que s’està vivint: «La setmana passada vaig examinar a sis alumnes. D’ells, afortunadament 4 van aprovar i dues van suspendre. Aquests dos es van tornaran a presentar a la prova la primera setmana d’octubre, el que significa que no faran classes pràctiques fins a una setmana abans. Això implica que l’empresa no treballa. Tenim els alumnes, però no hi ha activitat ».

Tarragó afegeix que els aspirants ja s’han acostumat a la situació. «Nosaltres ens portem les mans al cap quan veiem que ara es necessita almenys set o vuit mesos per treure el carnet. Abans amb un mes ho tenies », explica Tarragó.

Causes i possibles solucions

Són molts els motius que han contribuït a la manca d’examinadors. Alguns asseguren que el problema és que la plaça s’ha devaluat molt i el sou és baix, tenint en compte els riscos que comporta estar dins d’un cotxe tota la jornada laboral. Altres causes són les poques convocatòries d’oposicions, la no substitució de jubilacions i baixes, i la Llei Òmnibus, que no posa límit en el nombre d’alumnes que es presenten. Tot això acaba amb llargues llistes d’espera i aspirants frustrats. «Abans els exàmens duraven quinze minuts. Ara, 25. Això agreuja el problema », assegura Tarragó.

Per la seva banda, Fina Cano, examinadora, opina que «fa molts anys que no entra gent jove a la plantilla. En canvi, s’estan jubilant molts examinadors i no es cobreixen les baixes ». Cano afegeix que «Catalunya és la comunitat autònoma amb més manca d’examinadors». Cal destacar que, des de fa uns mesos, Tarragona compta amb un funcionari itinerant que exerceix com a examinador. Però no s’ha notat una gran millora.

El col·lectiu d’examinadors creu que la Direcció General de Trànsit (DGT) s’està posant les piles per solucionar el problema. No hi ha resultats evidents, però s’està començant a treballar amb l’objectiu d’augmentar la plantilla, sobretot a Catalunya. Aquest any, s’han posat a disposició més de 70 places d’examinadors a través d’un procés d’oposició convocat per la DGT. Alguns formen part del programa de promoció interna, altres per una oferta d’ocupació pública. Ara, els aspirants es troben en l’última fase del procés i està previst que a finals d’aquest any o al principi del vinent, els aspirants seran destinats. Segons Gustavo Palma, coordinador dels examinadors de trànsit a Catalunya, «a Barcelona es preveu que vinguin deu o dotze efectius i, a Tarragona, entre quatre i cinc».

Les noves mesures millorarien la situació de la demarcació de Tarragona, encara que els professors de les autoescoles prefereixen ser prudents i no cantar victòria fins que no sigui un fet. Per la seva banda, els examinadors celebren els anuncis. «Vam començar a veure llum al final del túnel, encara que de moment no hi ha moviments», assegura Palma.

Molts alumnes se senten frustrats en veure el complicat que és en l’actualitat treure el carnet de conduir. No només pels diners, també per un tema psicològic. Per la seva banda, les autoescoles són cada vegada més conscients que el seu negoci no passa pel seu millor moment. Moltes han decidit abaixar la persiana.