Les distraccions al volant, l’objectiu de la nova campanya de vigilància de la DGT

Una quarta part dels conductors europeus admet llegir missatges de text o comprovar les xarxes socials mentre condueix, segons dades de l’Observatori Europeu de Seguretat Viària (ERSO). A Espanya, conduir amb el mòbil a la mà se sanciona amb 6 punts.

Fins al pròxim 13 de setembre, la Direcció General de Trànsit durà a terme una nova campanya específica de vigilància que se centrarà en les distraccions en la conducció.

Voluntaris amb lesió medul·lar de ASPAYM col·laboraran un any més conscienciant amb la seva presència de les conseqüències i seqüeles irreversibles que pot tenir una petita distracció al volant.

La campanya s’emmarca en la Operation Focus on the Road que desenvolupa a nivell europeu l’associació RoadPol (European Roads Policing Network).

La conducció distreta o desatenta va ser present en el 32% de tots els accidents amb víctimes mortals registrats l’any 2021, d’aquí la importància d’aquesta mena de campanyes per a alertar dels riscos que implica una distracció al volant.

Per aquest motiu, els agents de l’Agrupació de Trànsit vigilaran les vies interurbanes i, totes aquelles policies municipals que se sumin a la campanya, ho faran en l’àmbit urbà.

A aquesta vigilància a peu de carretera cal afegir els mitjans automatitzats dels quals disposa la DGT amb 216 cambres instal·lades en les carreteres, a través de les quals es pot constatar, entre altres coses, si el conductor fa ús del mòbil mentre condueix.

L’ús del mòbil al volant

L’Observatori Europeu de Seguretat Viària (European Road Safety Observatory ERSO) recull, en l’informe monogràfic sobre distraccions al volant que acaba d’actualitzar, els resultats de diversos estudis recents basats en l’observació directa dels conductors.

En ell es recull que la prevalença de l’ús del telèfon mòbil mentre es condueix amb cotxe a Europa admesa pels conductors és del 48% per a l’ús de dispositius amb mans lliures, del 29% per a parlar per un telèfon mòbil sense mans lliures i del 24% per a llegir missatges de text o comprovar les xarxes socials.

L’informe també reflecteix com les accions que requereixen apartar la vista de la carretera o fer tasques manuals tenen major impacte tant en el comportament al volant com en el risc de col·lisió, sent aquesta 3,6 vegades major en el cas de parlar sense utilitzar el mans lliures, 6 vegades major en escriure un missatge i 12 vegades major en cas de marcar un número manualment.

Per tot això, atès que la presència del mòbil en la conducció ha augmentat en els últims anys, provocant infinitat d’accidents, la reforma de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i Seguretat Viària vigent des del mes de març passat, va incrementar de 3 a 6 la retirada de punts per conduir subjectant amb la mà dispositius de telefonia mòbil.

Col·laboració de ASPAYM

Un any més, la Federació Nacional ASPAYM col·labora amb la DGT en aquesta campanya implicant voluntaris amb lesió medul·lar que acompanyaran als agents de la Guàrdia Civil en els seus controls en carretera en diferents punts d’Espanya, amb l’objectiu de conscienciar amb la seva presència de les conseqüències i seqüeles irreversibles que pot tenir una petita distracció al volant.

La col·laboració s’emmarca dins de la campanya de sensibilització “No corris, no beguis, no canviïs de rodes” que duen a terme ja des de 2007 i dins de la qual s’inclouen diferents iniciatives que tenen els testimoniatges personals com a eix central, ja que s’ha demostrat la seva eficàcia a l’hora de complementar les campanyes de conscienciació.

Origen de la notícia