La infracció més comuna pels motoristes

20/09/2022

La infracció més comesa pel col·lectiu motorista a Espanya es manté, segons les dades de la campanya especial de vigilància i control duta a terme per la Direcció General de Trànsit (DGT), que ha finalitzat amb 492 denúncies sobre un total de 14.990 motocicletes controlades durant el cap de setmana del 3 i 4 de setembre.

El 23% de les denúncies, formulades per la Direcció General de Trànsit (DGT) durant la seva campanya especial de vigilància i control en les carreteres freqüentades per motoristes, han estat per excés de velocitat.

La majoria dels controls realitzats el 3 i 4 de setembre,-11.236-, es van localitzar en carreteres convencionals, perquè continuen sent les més perilloses per als motoristes, en concentrar-se en elles el 77,6% dels sinistres mortals d’aquesta mena de vehicles.

De tots els controls realitzats, la infracció més freqüent amb diferència ha estat l’excés de velocitat, amb 112 denúncies formulades, seguida per la de no tenir la ITV en vigor.

La dada més preocupant és que 36 motoristes van ser detectats conduint sota els efectes de l’alcohol i altres drogues, 17 van ser sancionats per no portar posat el casc o fer-lo de manera inadequada i 14 per portar una conducció negligent o temerària.

També hi ha hagut denúncies relacionades amb l’ús de silenciadors, per no respectar la marca longitudinal contínua, per avançaments antireglamentaris o per no disposar de la documentació obligatòria, entre altres.

Origen de la notícia