Cues per obtindre el permís de conduir a Tarragona

D’examinar cada setmana s’ha passat a fer-ho cada més o més i mig. Els alumnes canvien d’autoescola per veure on poden pujar abans a la prova. Els costos finals acostumen a augmentar, ja que acaben fent més classes pràctiques.

La falta d’examinadors s’agreuja i provoca col•lapse a les autoescoles, a més de frustració en els alumnes i un probable augment dels costos:
«Si m’he d’esperar un més, hauré de continuar fent classes, al menys dos cops per setmana, per no perdre la pràctica».
«Des que vaig demanar d’anar a examen fins que em van donar dates, va passar gairebé un més. Has de continuar fent algunes pràctiques més per no perdre el costum. I tampoc es qüestió de que algú et deixi el seu cotxe per fer-les».
Professors i directors d’autoescoles alertes del «caos» i del «col•lapse», fins al punt en que la situació ha portar al sector a cometre mesures dubtoses i criticades pels propis companys.

Més i mig d’espera

Així ho resumeix Carles Oliver, president de les autoescoles a la província: «La situació està molt malament. La mitja d’espera és d’un més, tot i que varia i hi ha centres que han d’esperar-se un més i mig. L’ideal seria que fos cada setmana, com abans». EL màxim responsable del gremi va portar alumnes a examen el 19 de desembres, y no va repetir fins aquest mateix dimarts, 7 de febrer.

Les autoescoles tarraconenses mantenen que la situació és insostenible i crea conflictes. «Som un sac de boxa. Hi ha alumnes que ho entenen i altres que no. No comprenen que l’organisme oficial, l’Estat, no pugui oferir aquest servei. Tenim conflictes constants amb els clients, qual la responsabilitat no és nostra, però som els primers afectats».

La situació, confirmada per Trànsit, es deu a una falta d’examinadors ja pràcticament crònica. Hi ha nou per cobrir l’activitat de 105 centres, un rati insuficient tant per a l’Estat com per als responsables d’autoescoles tarraconenses. La Prefectura Provincial de Trànsit a Tarragona estima que serien necessaris tres examinadors més, una xifra que el gremi eleva fins a cinc. Durant moltes jornades, aquesta dada de nou efectius no és real a la pràctica. «D’aquests, hi ha una persona que només examina quatre dies al mes, i en hi ha dos més que són liberals sindicals amb 40 hores al mes. Alguns dies veiem que d’una plantilla de nou, només en hi ha dos examinant», ens explica Carles Oliver.

El problema, estès a la major part de províncies Espanyoles, no te vistes de solucionar-se, al menys a curt termini. «La nostra relació amb els responsables de Trànsit és bona. Ells confessen el problema però diuen que fan el que poden i la causa és la mateixa: la falta de pressupost», conclou Carles Oliver.

Publicat: 17:13 – 08/02/2017 pel Diari de Tarragona.