Desconvocada la VAGA d’examinadors

Després de conèixer la desconvocatòria de les aturades dels examinadors de Trànsit, la Confederació Nacional d’Autoescoles considera que, si bé es tracta d’una bona notícia, el final de la vaga no oferirà automàticament la solució a l’escassetat d’examinadors.

CNAE estima que algunes direccions provincials trigaran mesos a dissoldre el tap d’alumnes que no han pogut passar la prova de circulació. I queda pendent de resolució el problema de fons, que és el dèficit de personal examinador en les plantilles de nombroses direccions provincials de Trànsit. El ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, va reconèixer a principis d’any que calien 176 examinadors més. Trànsit ha promès que, des d’aquesta data fins a finals de 2018, formarà 120 nous examinadors. Però entre tots dos exercicis està previst que es jubilin uns 60 aproximadament.

Qui pagarà els plats trencats?

Un altre problema i no menor és què passarà amb el perjudici causat als aspirants a conductors i a les autoescoles. El conflicte, que ha durat més de 5 mesos (amb un total de 59 jornades d’aturades), deixa enrere seu més de 230.000 proves pràctiques suspeses, més de 120.000 permisos sense expedir i un dèficit de facturació milionari en el sector de la Formació vial espanyola.

La Confederació anuncia que farà tot el que estigui al seu abast perquè la DGT ofereixi un servei d’exàmens de conduir d’acord amb les necessitats de les autoescoles i dels seus alumnes, i perquè el sector rebi una compensació justa per les pèrdues que li ha causat la vaga dels examinadors de Trànsit.